Hvordan kan vand hjælpe dig til et liv uden slankekur

Hvor meget vand drikker du om dagen?

Vidste du at vand er den vigtigste kemiske forbindelser, vi kender. Vi fødes i vand og et liv uden vand er utænkeligt, bare tænk på hele jordkloden.

Hvad sker der i kroppen når vi mangler vand?

Vi kan leve en måned uden mad, men tre dage uden vand. Dette medfører alvorlige helbredsproblemer, da 60% af vores vægt er vand. Vi har behov for et dagligt tilskud af 1-3 liter rent, vand afhængig af  kroppens salt indhold. Hvis vi spiser vand indholdsrigt mad, så som grønsager og de 3 gram salt vi har behov for om dagen, kræver det ca. 1½ til 2 Liter vand om dagen til at have en nogen lunde væske balance.

Væske er livsvigtigt for alle kroppens funktioner, ikke mindst for hjernens. 85 % af hjernen består nemlig af væske, og kroppen giver den derfor førsteprioritet, hvis du mangler væske. Når kroppen er i væske underskud, vil hjernens funktion dog være nedsat. Du kan også typisk opleve hovedpine og svimmelhed, når du er dehydreret.

Hvis du bare har 2 % væske mangel, er du dehydreret. Dog er det ikke altid du kan mærke tørsten på dette stadie, men din fysisk bliver svagere, det kan være at du mærker den i form for træthed eller hvis du dyrker motion, at din præstationsevne gå ned. Selv et mindre væske underskud påvirker din præstationsevne. Et væsketab på bare 2 % af din kropsvægt, cirka mellem 1 og 1½ liter vand, nedsætter rent faktisk præstationsevnen med op til 20 %.

Mange, som drikker for lidt, har mistet deres naturlige tørst regulering. De forveksler typisk tørsten med sult og spiser derfor i stedet for at drikke. For de fleste vil det ret hurtigt kunne ses på vægten. Den gode nyhed er, at det samme gør sig gældende den anden vej, hvis du udskifter en del af dine kalorietunge snacks med kildevand.

Men hvad gør du så nu ?

Igennem årene som zoneterapeut og hynoterapeut er jeg støt på rigtig mange personer som har sagt, jeg glemmer simpelthen at drikke vand.

Jeg giver dem den simpel øvelse:

Få planlagt hvordan du får vand ind i din hverdag.

Drik et glas vand før og efter du har spist morgenmad, eftermiddags mad, og aftensmad. Så er du allerede oppe på 8 dl og det kan du jo faktisk fordoble.

Efter en periode, vil det blive naturligt for dig og du vil begynde at mærke fordelene ved at drikke vand.

Fordelen ved at drikke vand:

Din krop bliver sundere.

Du får mere energi.

Nemmere ved at koncentrere dig

Din hud bliver pænere.

Du er skridtet tættere på et liv uden slankekur

Så hvorfor kom i gang med at drikke vand, så du kan bruge dit overskud til at skabe det liv du gerne vil have?Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *